ERASMUS (+) KA 131 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YERLEŞTRİME SONUÇLARI (2022 PROJE DÖNEMİ)

Sevgili Öğrenciler,

Bildiğiniz gibi 20 Nisan 2022-04 Mayıs 2022 tarihlerinde alınan Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvurularında, isteyen öğrencilerimiz 2021 yılında İYTE YDYO’nun düzenlediği çevrimiçi Erasmus İngilizce Sınav Sonuçlarının 2022 yılı Erasmus Puanı hesaplamalarında kullanılmasını seçebilmişti.

2021 yılı Erasmus İngilizce Sınav Sonuçlarının 2022 Erasmus İngilizce Sınav Sonuçlarına göre kayda değer şekilde yüksek puanlar olduğu tespit edilmiştir. Öğrencilerimiz tarafından yapılan itirazlar sonucu analiz yapıldığında çevrimiçi olarak yapılan 2021 Erasmus İngilizce Sınav Sonuçlarının aynen kullanılması durumunda Erasmus Öğrenim Yerleştirme ve Erasmus Staj Sıralama Listelerinde üst sıralarda bulunan öğrencilerin çoğunluğunun, 2021 Erasmus İngilizce Sınav Sonucunun kullanılmasını isteyen öğrenciler olduğu tespit edilmiştir.

Bu durum 2022 Erasmus İngilizce Sınavına giren öğrencilere dezavantaj sağlayacağı için 2021 ve 2022 Erasmus İngilizce Sınav notları adaletli bir dağılım sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. İngilizce sınav notları, sınav içinde öğrenci sıralamaları bozulmayacak ama iki farklı sınavın not dağılımları dengelenecek şekilde çan eğrisi sistemine benzer bir yöntem kullanılarak yeniden düzenlenmiştir.

2022 Erasmus Öğrenim Yerleştirme ve Staj Sıralama Listelerinde yeniden düzenlenen 2021 ve 2022 İngilizce Sınav Sonuçları kullanılmıştır.

Bknz 2021 İngilizce Sınav Sonuçları
Bknz 2021 Yeniden Düzenlenen İngilizce Sınav Sonuçları
Bknz 2022 İngilizce Sınav Sonuçları
Bknz 2022 Yeniden Düzenlenen İngilizce Sınav Sonuçları

Yukarıda bahsi geçen uygulama sadece 2022 yılına özgü bir uygulamadır. Bunun sebebi 2021 yılında Covid Pandemisi sebebiyle Erasmus İngilizce Sınavının çevrimiçi yapılmış olmasıdır.

2023 yılında alınacak Erasmus Öğrenim ve Erasmus Staj Hareketliliği başvurularında isteyen öğrencilerimiz 2022 İngilizce Sınav Sonuçlarının kullanılmasını seçebilirler. Ancak bu durumda 2023 yılında başvuran öğrencilerimizin Erasmus Öğrenim ve Staj Puanlarının hesaplanmasında 2022 Yeniden Düzenlenen İngilizce Sınav Sonuçları değil, 2022 İngilizce Sınav Sonuçları kullanılacaktır.

2022 Erasmus (+) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız.
2022 Erasmus (+) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Ayrıntılı Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız.

Her iki listede de aynı sonuçlar yer almaktadır. Tek fark Ayrıntılı Yerleştirme Sonuçları Listesinde daha fazla detayın bulunmasıdır.

Öğrenci yerleştirmeleri, Enstitümüz ile Türkiye Ulusal Ajans’ı arasında 2022 Erasmus (+) Hareketlilik Dönemi Hibe Sözleşmesi imzalanmadan yayımlanmaktadır. Dolayısıyla yerleştirme listesindeki:

1. Kontenjana yerleştirilmiş olan öğrenciler 2022 Erasmus (+) Döneminde listelerde belirtilen üniversitelerde, belirtilen süreler boyunca öğrenim görmeye ADAY olan ASİL öğrencilerdir.
  2. Kontenjana yerleştirilememiş olan yedek öğrenciler ise benzer şekilde YEDEK ADAY öğrencilerdir.

Öğrencilerin ADAY sıfatının kalkması Enstitümüz ile Türkiye Ulusal Ajans’ı arasında 2022 Erasmus (+) Hareketlilik Dönemi Hibe Sözleşmesi’nin imzalanması ve akabinde öğrencilerimizle Kurumumuz arasında öğrenci sözleşmelerinin imzalanmasından sonra gerçekleşecektir.

Öğrencilerimizin yerleştirme sonuçlarına itiraz etme hakları vardır. Öğrencilerimizin varsa  itirazlarını 15 Temmuz 2022 mesai bitimine kadar (17:30) yazılı olarak erasmuskoordinator@iyte.edu.tr adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Yazılı olarak (e-posta) bildirilmeyen itirazlar geçersiz sayılır. erasmuskoordinator@iyte.edu.tr adresine gönderilmeyen itirazlar geçersiz sayılır.

NİHAİ YERLEŞTİRME LİSTELERİ 18 TEMMUZ HAFTASINDA yayımlanacaktır.

Hibelendirme Listeleri ise (hangi öğrencilerimizin hibeli yerleştiği) Nihai Yerleştirme Listeleri yayımlandıktan sonra hazırlanıp web sitemizde ilan edilecektir.

Sorularınız varsa erasmuskoordinator@iyte.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Birimi
E-posta: erasmuskoordinator@iyte.edu.tr