ERASMUS (+) KA131 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI (2024 PROJE DÖNEMİ)

Sevgili Öğrencilerimiz,

BU İLANDA YAYIMLANAN LİSTELER YERLEŞTİRME LİSTELERİDİR. HİBELENDİRME LİSTELERİ DEĞİLDİR.

Erasmus (+) Programın ülkemizdeki yürütücüsü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan (Ulusal Ajans) gönderilen 13 Şubat 2024 tarihli resmi yazıda Türkiye ile AB Komisyonu arasında 2024 yılı katkı anlaşmasının henüz İMZALANMADIĞI belirtilmiştir.

Yıllık katkı payı sözleşmesinin İMZALANMAMASI durumunda HİBESİZ dahi olsa Erasmus Programı kapsamında hareketlilik YAPILAMAYACAKTIR.

Ulusal Ajans tarafından aşağıdaki ifadelerin siz sevgili öğrencilerimize duyurulması istenmiştir:

“Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında 2024 Yılı Katkı Anlaşması HENÜZ İMZALANMAMIŞTIR. Bu nedenle, Erasmus + öğrenci hareketliliği kapsamında yapmış olduğunuz başvuru sonucunda hareketliliğe hibeli ya da hibesiz olarak seçilmeniz kazanılmış bir hak niteliği TAŞIMAMAKTADIR.  Hibe alıp almayacağınız veya hibenizin tutarı Avrupa Komisyonu ile imzalanacak anlaşma ve akabinde üniversitenize tahsis edilecek hibe tahsis süreçleri sonuçlandığında kesinleşecek olup söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi ve manevi kayıplardan ÜNİVERSİTENİZ veya TÜRK ULUSAL AJANS’I SORUMLU TUTULAMAZ.”

Erasmus (+) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Listelerinde değerlendirmeye girebilmek için en az 50/100 İngilizce Sınav Sonucuna sahip olmak gereklidir. Bu koşulu sağlamayan öğrencilerimizin isimleri yerleştirme listelerinde yer alamamıştır.

Hem 02 Haziran 2023 hem de 19.04.2024 tarihlerinde İYTE Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılan Erasmus İngilizce sınavına giren öğrencilerimizin bu sınavlardan aldıkları en yüksek İngilizce notu dikkate alınmıştır.

Erasmus (+) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjanlarına, kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilerek ASİL LİSTE oluşturulmuştur.

Erasmus (+) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjan sayısı kadar da yedek öğrenci seçilerek YEDEK LİSTE oluşturulmuştur.

1. 2024 Erasmus (+) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversitelere yerleşen öğrencilerin listesi (ASİL LİSTE) için tıklayınız.
  2. 2024 Erasmus (+) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjanlarına yerleşmek üzere yedekte bekleyen öğrencilerimizin listesi (YEDEK LİSTE) için tıklayınız.

Öğrencilerimiz başvuru asil/yedek yerleşme durumlarını ayrıca aşağıdaki linke e-Devlet ile giriş yap seçeneği ile giriş yapıp başvuru portalı üzerinden de takip edebilirler.

Öğrencilerimizin yerleştirme sonuçlarına itiraz etme hakları vardır. Öğrencilerimizin varsa  itirazlarını 18 MAYIS 2024 tarihine kadar yazılı olarak erasmuskoordinator@iyte.edu.tr adresine e-posta ile iletmeleri gerekmektedir. Yazılı olarak (e-posta) bildirilmeyen itirazlar geçersiz sayılır. erasmuskoordinator@iyte.edu.tr adresine gönderilmeyen itirazlar geçersiz sayılır. 18 MAYIS 2024 tarihinden sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmaz.

Sorularınız varsa erasmuskoordinator@iyte.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

NİHAİ YERLEŞTİRME LİSTELERİ 20 MAYIS HAFTASINDA yayımlanacaktır.

Öğrencilerimizin nihai yerleştirme listeleri yayımlanana kadar yapacakları iptaller dikkate alınmayacaktır. İptal etmek isteyen öğrencilerimiz nihai yerleştirme listeleri yayımlandıktan sonra iptal edebilirler.

Nihai Yerleştirme Listeleri yayımlandıktan sonra öğrencilerimize sonraki süreçlerle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

HİBELERLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI

• Enstitümüzde Erasmus katılımcı adayları, Kurumumuza tahsis edilecek hibe miktarları belli olmadan önce seçilmektedir.
  • Öğrencilerimizin karşı kurumlara zamanında gidebilmeleri (gerekli evrakları hazırlamaları, pasaport, vize işlemlerini halledebilmeleri) için böyle bir uygulamaya gidilmektedir. Dolayısı ile Ulusal Ajans seçimlerden ve sonuçlarından sorumlu değildir.
  • Bu sebeple seçilen öğrencilerimiz ADAY konumundadırlar. Ulusal Ajansın hibe dağıtım sonuçlarını ilan etmesinin akabinde seçim sonuçlarının kesinlik kazanması ve faaliyete iştirak edeceği kesin olan öğrencilerimizle Kurumumuz arasında öğrenci sözleşmesinin imzalanmasından sonra ADAY sıfatı kalkacaktır.
  • Türk Ulusal Ajansı tarafından yükseköğretim kurumlarına hibe dağıtım sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerimize hibe dağıtım sonuçlarını açıklayabileceğiz. Dolayısı ile öğrencilerimizin hareketliliklerine başladıkları sırada hibe hakkı kazanıp kazanmadıkları belli olmayabilecektir. Bu belirsizliğin ne kadar süreceği de muğlaktır.   Bu sebeple Öğrenci Hareketliliklerine (Öğrenim/Staj) seçilen katılımcı adaylarımızla Ulusal Ajans ile Enstitümüz arasında hibe sözleşmesi henüz imzalanmadı ise sıfır hibeli öğrenci sözleşmesi imzalanacaktır. Bunun anlamı;
  • Enstitümüz ile Ulusal Ajans arasında hibe sözleşmesi imzalanıncaya kadar ve Enstitümüzün hak ettiği hibe tutarı ilgili kurum hesabımıza aktarılıncaya kadar katılımcılarımızın “TÜM MALİ SONUÇLARA KATLANMASI” gerekli olacaktır.

Uluslararası İlişkiler Ofisi
Erasmus Öğrenim Hareketliliği Birimi