2021 Erasmus Başvuruları Hakkında Açıklama-2

2021 yılı Erasmus Başvuruları ile ilgili açıklamamızı güncelleyerek dikkatinize sunuyoruz:

Lütfen tıklayınız: 2021_Başvuruları_Bilgilendirme

Merkezden  2021 Erasmus Başvuruları ile ilgili olarak gelen son açıklamaya göre Avrupa Komisyonu 2021 Proje Yılı Program Rehberini yayımlanmıştır.

Ancak asıl olarak Merkezin yayımlayacağı Uygulama El Kitabının ilan edilmesi biraz daha zaman alacaktır.

El Kitabının yayımlanmasını takiben yeniliklerin anlaşılması ve web sayfamızın güncellenmesi de yine belli bir zaman gerektirecektir.

Merkezin duyuruda belirttiği aşağıdaki husus çok önemlidir:

“2021 sözleşme yılı için en erken proje başlangıç tarihinin 01 Eylül 2021 olması beklenmektedir.”

Bu ifadeye göre;

-1 Eylül 2021’den önce öğrenim veya staj hareketliliği yapılması kesinlikle mümkün olmayacaktır.

-1 Eylül 2021’den ne kadar sonra hareketliliklerin başlayacağı ise belirsizdir. Çünkü ilgili ifadede “en erken” ve “beklenmektedir” ifadeleri geçmektedir.  Dolayısı ile öğrencilerimiz hareketliliklerin 1 Eylül 2021’de başlayacağını DÜŞÜNMEMELİDİRLER.

Farklı bir gelişme olursa yine duyuru yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz,