Uluslararası lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik Oryantasyon Etkinliği düzenlendi.

İYTE’ye yeni kayıtlanan uluslararası lisans ve lisansüstü uluslararası öğrencilere yönelik olarak 03 Ekim 2023 tarihinde kapsamlı bir oryantasyon programı düzenlendi. İYTE Tümleşik Araştırma Merkezi (İYTE TAM) Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof.Dr. Yusuf BARAN, Uluslararasılaşmadan Sorumlu Rektör Danışmanı Prof.Dr. Orhan GÜNDÜZ, Ofisimiz Müdürü Prof.Dr. Hatice Eser ÖKTEN, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı çalışanları ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Oryantasyon etkinliğinde katılımcı her birimden yetkililer yeni akademik yıl açılış konuşmalarının ardından kendi çalışma alanlarına yönelik sunum yaptı ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Bu oryantasyon etkinliğinde ilk defa uluslararası öğrencilerin diploma denklik işlemleri ile ilgili uzman yetkililer konuk edildi. Yeni kayıtlanan öğrencilerimize ihtiyaç duyacakları temel bilgiler aktarılarak, öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmaya yönelik tanıtıcı ve kapsamlı bir organizasyon gerçekleştirildi. Oryantasyon etkinliğine önceki yıllarda kayıtlanan uluslararası öğrenciler de davet edilerek, uluslararası öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları sağlandı.