Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Kurumsal Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Eser Ökten ve Erasmus Danışmanı Asena Altan, Roma “Tor Vergata” Üniversitesinde düzenlenen ERACON 2023’e katıldı

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Kurumsal Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Eser Ökten ve Erasmus Danışmanı Asena Altan, İtalya’daki Roma “Tor Vergata” Üniversitesinde düzenlenen 19. Yıllık Erasmus Kongre ve Fuarı –ERACON 2023‘e katıldı. Prof. Dr. Yusuf Baran “Bilim Diplomasisi ve Uluslarasılaşma: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Modeli” başlıklı sunumuyla Enstitümüzün başarı öyküsünü anlattı.

Uluslararası İlişkiler Ofisi; “Erasmus+ Hareketlilik Barometresi, Uluslararası Kredi Hareketliliği, Kapsayıcı Uluslararasılaşma, Kağıtsız Erasmus (EWP) ve Karma Yoğun Programlar (BIP’ler)” gibi farklı temalarda gerçekleştirilen çalıştay ve oturumlara katıldı. Kongrede; çeşitli ülkelerden Erasmus koordinatörleri, yerleştirme ve staj yöneticileri, araştırmacılar ve profesyoneller ile bilgi alışverişi yapılması sağlandı. U2U (Üniversiteden Üniversiteye) buluşmalarında ise, öğrenci ve personel hareketliliği için yeni kurumlararası Erasmus anlaşmaların imzalanmasını sağlamak amacıyla bir sosyal ağ kuruldu.