İYTE HRS4R ödülüne sahip iki Türk üniversitesinden biri oldu

İYTE, 14 Şubat 2023 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından verilen Araştırma Alanında İnsan Kaynakları Mükemmeliyeti (HR Excellence in Research) ödül ve logosuna hak kazandı.

HRS4R’ye (Araştırmacılar için İnsan Kaynakları Stratejisi) başvuru sürecini ve ödül sonrası Uygulama Evresini İYTE’lilere aktarmak amacıyla düzenlenen açılış toplantısı ise 26 Nisan Çarşamba günü, İYTE Çevre Mühendisliği Binasında hibrit olarak gerçekleştirildi.

Rektör Baran’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Prof. Dr. Volga Bulmuş’un “İYTE’nin HRS4R Yolculuğu” ve Prof. Dr. Orhan Gündüz’ün “HRS4R Uygulama Planı” bilgilendirme sunumlarıyla devam etti. Toplantının ardından HRS4R Çalışma Grupları bir araya gelerek görevlerini ve eylem planlarını değerlendirdi.

HRS4R logosu ve ödülüne sahip olma başarısı İYTE için Avrupa standartlarında araştırma/araştırmacı ekosistemi sağlayacak ve Dünya Üniversitesi olma yolunda katkı sağlayacaktır.