İYTE’liler Fransa Büyükelçiliği Araştırma Bursuyla Fransa Yolcusu

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği 2023 Araştırma Bursları kapsamında Türkiye’de on bir doktora öğrencisine verilen burslardan ikisini İYTE öğrencileri kazandı.

Kimya Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi Yaşar Kemal Recepoğlu ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü doktora öğrencisi Dilek Cansu Gürer, bu prestijli bursu kazanan İYTE’li isimler oldu. Bursiyerlerden Gürer, Prof. Dr. Daniel Gautheret’in laboratuvarında Paris-Saclay Üniversitesi’nde; Recepoğlu ise Prof. Dr. Eric Guibal danışmanlığında Institute Mines Telecom – Centre des Materiaux des Mines d’Ales (C2MA) -Polymer Composite & Hybrids’te (PCH), 2 ay boyunca doktora araştırmalarını sürdürecek. Büyükelçilik bursu aylık yaşam masrafları ve sigorta harcamalarını karşılayacak.