Ders Verme Hareketliliği Giden Öğretim Üyesi
Programın ülkemizdeki yürütücüsü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Merkez, Ulusal Ajans) dır. Web sayfamızda yer alan bilgiler, “2023 ve 2024 Dönemleri Yükseköğretim Kurumları İçin El Kitapların’ndan” derlenmiştir. Ulusal Ajans’tan gelen açıklamalar ve bilgilendirmeler doğrultusunda, web sayfamızda yer alan bilgiler güncellenebilecektir.
2023 ve 2024 Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Başvuruları
2023 ve 2024 Proje Dönemleri Başvuru Tarihleri:
19.11.2024 – 15.02.2025
Başvuru Formu:
Personel Eğitim Alma Hareketliliği başvurusuna erişmek için http://turnaportal.ua.gov.tr adresi üzerinden E-Devlet aracılığıyla giriş sağladıktan sonra Başvurularım Menüsü üzerinden 2023 ve 2024 Erasmus Ders Verme Başvuru ekranlarına ulaşabilirsiniz.
Başvuru Formunuzu doldururken Ders Verme Başvuru Formu Rehberi dosyamıza göz atabilirsiniz.
Başvuru Formuna aşağıdaki belgelerin eklenmesi gerekmektedir;
1) Öğretim Programı
2) Karşı kurumun sizi davet ettiğini gösteren davet mektubu ya da davet e-postası (ekran görüntüsü kabul edilir.)
Başvuru Formuna eklemeniz gereken Öğretim Programı belgesine erişmek için tıklayınız.
2023 Projesine başvurmanız durumunda hareketliliğinizin 01.04.2025 ile 31.07.2025 tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.
2024 Projesine başvurmanız durumunda hareketliliğinizin 01.04.2025 ile 31.07.2026 tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.
Ders Verme Hareketliliğinin Kapsamı Nedir ?
Programa katılan ülkelerde yer alan ve Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi olan yükseköğretim kurumlarına ders vermek üzere gidebilir,
Programa katılan ülkelerde yer alan işletmelerde çalışan personelleri ders vermek üzere Kurumumuza davet edebilirsiniz.
Programa Katılan Ülkeler
Erasmus Ders Verme Hareketliliğinizi aşağıdaki ülkelerde yer alan yükseköğretim kurumlarında (ikili anlaşma olması şartı ile) yapabilirsiniz:
Program Ülkeleri: AB Üyesi Ülkeler, İzlanda, Kuzey Makedonya, Lihtenştayn+ Norveç, Sırbistan
AVRUPA BİRLİĞİ’NE ÜYE ÜLKELER: Almanya, Avusturya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsveç, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, Yunanistan
Ders Vermek Üzere Kimler Gidebilir ?
Tam/Yarı Zamanlı/Sözleşmeli tüm öğretim üyelerimiz / öğretim görevlilerimiz programdan yararlanabilirler.
Programa başvurmak için uyruk şartı aranmamaktadır.
Ders Verme Hareketliliğinde Karşı Kurumla İkili Anlaşma Yapmak Gerekli midir?
Ders Verme Hareketliliği için ikili anlaşma olması gerekmektedir. Ancak işletmelerde çalışan personelleri ikili anlaşma olmadan da ders vermek üzere davet edebilirsiniz.
Ders Verme Faaliyet Süresi
Faaliyet süresi en az 8 ders saati, en fazla ilgili Erasmus ikili anlaşmasının öngördüğü süre kadar olabilmektedir. (Bir Erasmus İkili Anlaşmasının öngördüğü süre en fazla 2 ay olabilmektedir). 8 ders saatini ardışık olarak en az 2 gün ile 1 hafta arasında tamamlamanız mümkündür.
Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Aralığı (Faaliyet Takvimi) Nedir ?
2023 proje dönemi için hareketliliğinizin 01.04.2025 ile 31.07.2025 tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.
2024 proje dönemi için hareketliliğinizin 01.04.2025 ile 31.07.2026 tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.
Başka Bir Bölümün Kontenjanına Başvurulabilir mi?
Katılımcı adayları, farklı bir bölümün kontenjanına da başvurabilirler. Ancak, değerlendirmede başarı puanına bakılmaksızın öncelik bölümün mensuplarına verilir. Ayrıca farklı bir bölümün kontenjanına başvuran katılımcı adaylarının, seçilmeleri durumunda kontenjanın ait olduğu ilgili ikili anlaşmada yer verilen konu hakkında ders vermeleri gerekmektedir.
Aynı Erasmus Seçim Çağrısı İçerisinde Birden Fazla Ders Verme Hareketliliği Yapılabilir mi?
Aynı seçim çağrısı içerisinde birden fazla başvuru kabul edilmemektedir.
Aynı Kuruma En Fazla Kaç Kez Gidilebilir ?
Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinasyon Kurulumuzun 16.11.2016 tarihinde aldığı karara göre Erasmus Ders Verme Hareketliliğine başvuran katılımcı adayları kendilerine hibe sırası gelmesi halinde aynı kuruma en fazla iki kere gidebilirler. Bu kararın alınmasındaki amaç; gidilen kurum çeşitliliğinin artmasını sağlamaktır.
Hibe İadesinin İstenmesi Durumu
Ders Verme Hareketliliği katılımcılarımızın hareketliliklerini tamamladıklarından itibaren 30 takvim günü içerisinde dönüş belgeleri olan;
– katılım sertifikalarını (teyit belgesi)
ve
-yolcu biniş kartlarını (uçağa binmemiş olmaları durumunda seyahat ettiklerini gösteren belgeleri) Uluslararası İlişkiler Ofisi-Ders Verme Hareketliliği Masasına teslim etmeleri zorunludur.
Hareketlilik tamamlandıktan sonraki 30 takvim günü içerisinde dönüş belgelerini teslim etmeyen katılımcılarımızın toplam hibe desteklerinin %20’ si kendilerine ödenmez.
Katılımcı, kendisine gönderilen çevrimiçi anketi, anket kendisine ulaştıktan itibaren 30 takvim günü içerisinde doldurup teslim eder.
30 takvim günü içerisinde anketi doldurup teslim etmeyen katılımcılardan hibenin tamamı geri istenir. Katılımcı, Çevrim içi AB Anketini doldurması için verilen 30 takvim gününün dolmasını takip eden 20 takvim günü içerisinde kendisine yatırılan hibenin tamamını Uluslararası İlişkiler Ofisi-Ders Verme Hareketliliği Masasının bildireceği banka hesabına geri ödemek zorundadır.
İtiraz Süreci
Erasmus Ders Verme Hareketliliği Hibe Puanı hesaplamalarının ve Hibe Dağıtım sonuçlarının web sayfasında ilan edildiği, başvuran tüm katılımcı adaylarına e-posta ile duyurulur. Gönderilen e-postada, katılımcı adaylarına, hibe seçim sonuçlarına itirazları varsa, bu durumu e-posta gönderildikten en geç 7 gün sonrasına kadar Ofisimize yazılı olarak (dilekçe veya e-posta gönderimi) iletmeleri gerektiği haber verilir.
İletişim Bilgileri
Uluslararası İlişkiler Ofisi
Yabancı Diller Yüksekokulu İdari Bina No:206
Tel: (0232) 750 78 91
E-posta: ozgetopcuoglu@iyte.edu.tr